Recept – Pepernoten / Kruidnoten

image

De winkels liggen er vol mee, misschien komen ze zelfs je neus al uit. Pepernootjes, of kruidnootjes. Het is maar net hoe je ze wilt noemen. En dat terwijl het nog niet eens december is! Tijd om die supermarktnootjes naast je te leggen en eens een paar verse te bakken! Laat het hele huis naar verse pepernootjes ruiken met het recept hieronder.

1 wat heb je nodig

Wat heb je nodig?
– 150 g boter
– 125 g donkerbruine basterdsuiker
– 10 g speculaaskruiden
– 250 g zelfrijzend bakmeel
– 4 el melk

Hoe maak je ze?

1. Kneed de boter, de suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en een beetje zout goed door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zorg dat het goed wordt opgenomen in het deeg.
2. Maak nu een grote bol van het deeg en wikkel het in doorzichtig folie. Leg de bol nu even in de koelkast zodat de boter wat kan uitharden.

2 - deegbol

3. Verwarm nu de oven voor op 160 °C terwijl het deeg ligt te koelen.
4. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
5. Maak van het deeg kleine balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
6. Bak ze in de oven in 15-20 min. gaar en lichtbruin.

3 - op het bakblik

Houd je pepernootjes wel goed in de gaten als ze in de oven zitten, omdat het zulke kleine bolletjes zijn loop je kans dat ze snel té hard gaan en al wat zwart aan de onderkant zijn.

4 - klaar

Smakelijk! 🙂
Ga jij ook zelf pepernootjes maken voor de sinterklaas?

Xx Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *