Recept – gevulde tomaten

image

Eens wat anders doen met je tomaten? Probeer dit makkelijke, erg lekkere en budget vriendelijke recept eens! Lees snel verder hoe je ze maakt.

Wat heb je nodig

  • 8 tomaten (het liefst stevige vleestomaten)
  • 500 gr gehakt
  • 1 uitje, klein gesneden
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels water

setje2
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snij de hoedjes van de tomaten en hol het vruchtvlees voorzichtig uit met een lepel.
3. Strooi wat zout in de holle tomaten en zet ze omgekeerd om het vocht uit de tomaten te halen.
4. Meng het gehakt met de ui + ei + paneermeel + verkruimeld groentebouillonblokje + peper + kruiden.
5. Vul de tomaten met het bereid gehakt.
6. Meng 3 eetlepels olijfolie met 6 eetlepels water in een ovenschotel. Zet de gevulde tomaten erin.
7. Bak de gevulde tomaten met gehakt 25 à 30 min in de oven.

Stuur je me een foto of berichtje als je deze tomaatjes maakt? Dat zou ik super leuk vinden!
Eet smakelijk!

Xx Caroline

4 thoughts on “Recept – gevulde tomaten

    • Caroline schreef:

      Hey Anke,
      Wat leuk dat je een berichtje achterlaat, dankjewel!
      Ik had haar blog al eens langs zien komen maar ik zal zeker nog eens een kijkje komen nemen
      Xx Caroline

    • Caroline schreef:

      Dankjewel! Voor mij was het een van de eerste keren dat ik ze maakte maar ze vielen zeker in de smaak. 😀 Dus ik denk dat ze nu ook wel vaker op tafel komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *