Recept – Bladerdeeg variaties

header

Wil jij ook een keer eens iets anders doen dan appelflapjes vouwen? Hieronder vind je inspiratie voor simpele maar heel leuke variaties met bladerdeeg. Dus lees snel verder en maak binnen de kortste keren koffiekoeken als bij de banketbakker.


Wat heb je nodig:
– Pakje bladerdeeg
– Geklutst eitje
– Appels gesneden in kleine stukjes
– Suiker en kaneel
– Beetje paneermeel
– Rozijntjes
– Geraspte kaas

ingredienten
Variant 1 en 2 – Vlechtbroodje en Het Gevouwen Driehoekje

Laten we beginnen met een vlechtbroodje, deze was bij mij ook niet perfect gelukt maar toch vind ik hem er al heel leuk uitzien.
Maak snedes in het bladerdeeg. Leg wat vulling in het midden van het bladerdeeg. Vouw de slierten naar elkaar toe en vouw de onderste omhoog. Smeer hem daarna in met wat van het geklutste ei.
A1 en A2
Vouw 1 plakje in een driehoek en snijd daar een kleinere driehoek uit (NIET HELEMAAL!) laat het puntje vastzitten. Vouw het plakje terug open en vouw de twee zijdes waar het binnenste puntje niet vast zit naar elkaar toe. In het midden kun je wat vulling leggen, het bladerdeeg kun je insmeren met wat ei voor een mooi glanzend en gouden effect.
B1 en B2
1 en 2
Variatie 3 – Het Molentje

Het molentje is een snelle en makkelijke manier van vouwen. Maak in iedere hoek van het plakje bladerdeeg een snede naar het midden. Vouw om de punt een naar het midden toe. In het midden van het molentje kun je wat vulling leggen. Smeer het bladerdeeg in met wat ei.
A3 en 3
Variatie 4 – Het Kaasbroodje

Pak 2 plakjes bladerdeeg en leg deze op elkaar, snijd ze op de maat (rechthoek). Vul het broodje en ga langs de randen met een vork om hem dicht te maken. Maak inkepingen in het bovenste plakje en strek ze een beetje open zodat je de vulling goed ziet liggen. Smeer het bladerdeeg in met een beetje van het geklutste ei.
A4 en 4
Al deze varianten heb ik voor 20 minuten gebakken op 200 graden. Je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren qua inhoud en vouw-technieken.
Dus probeer eens iets anders dan een flapje! 🙂

Xx
Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *