Recept – bananenbrood met nootjes en chocolade

image

Bananen, heerlijk! Maar als ik een trosje koop blijven er toch altijd nog een paar iets langer liggen dan bedoeld. Wat doe je met bananen die eigenlijk te oud zijn om te eten? Dan maak je een heerlijk bananenbrood, want daarvoor geld zelfs: hoe ouder hoe beter. (niet tรฉ oud natuurlijk) Waar wacht je op? Deze is absoluut het proberen waard!

Dit recept heb ik van Shifra, van de super leuke blog A cup of life. Kijk ook zeker eens op haar site rond ze heeft heel veel lekkere recepten en leuke diy’s! Dit brood heb ik inmiddels al een paar keer gemaakt en ik kon het gewoon niet laten om hem hier met jullie te delen (en voor mezelf, ik gebruik mijn blog ook als online receptenboekje ;))

1stukjes

Wat heb je nodig:
– 120 gram boter op kamertemperatuur
– 200 gram rietsuiker
– 2 eitjes
– 3 bananen
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 230 gram zelfrijzend bakmeel of bloem
– Flinke hand vol gehakte nootjes (ik had pinda’s, amandelen, cashews
– Zoveel chocoladestukjes als je maar wilt ๐Ÿ˜‰

Hoe maak je hem:
1. Hak de nootjes en de chocolade in stukjes
2. Plet de bananen tot het een papje is.

1bananenprut

3. Verwarm de oven voor op 175 graden.
4. Mix de boter, voeg de suiker en eieren toe en mix het tot het glad is.

1de mix

5. Voeg de banenprut toe (ja, dat klinkt lekker! ;)) en voeg het bakpoeder, zout en bakmeel in delen toe.
6. Meng nu nog een derde van de stukjes chocolade en nootjes toe en doe de mix in de vorm.
7. De rest van de nootjes en chocolade gaat bovenop en dan moet dit lekkere brood voor 60 minuten de oven in. (zรณ lang!)

1cake klaar

Enjoy! Een heel machtige maar verschrikkelijk lekkere treat.
Laat je me weten of hij goed gelukt is als je hem maakt?

Xx
Caroline

6 thoughts on “Recept – bananenbrood met nootjes en chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *