Picture Perfect # 4/5/6/7 + update!

image

Zo, daar ben ik weer! Je dacht toch niet dat ik al gestopt was hè? Nou ik zou het je niet kwalijk nemen hoor, het was natuurlijk ook wel plotse en lange radiostilte. Maar dat is nu voorbij! Muahahahahaha! Laat ik eerst maar eens beginnen met een dikke-vette-update! Want ondanks de stilte op de blog heb ik natuurlijk ook niet stil gezeten, dus lees snel verder!

Wees gerust, ik ga jullie niet lopen vervelen met een enorm lange post met ieder detail over de afgelopen 3 weken, dus ik heb de 10 leukste foto’s eruit gehaald. Let’s go!

letterfrietjes

Allereerst deze foto van letterfrietjes, volledig willekeurig maar een goed moment om misschien even een beetje uit te leggen wat de reden was van mijn afwezigheid. Reden nummer 1 = het internet, of tenminste het afwezig zijn van internet. We hebben hier zo’n 2 à 3 weken zonder internet gezeten of met zulk minimale kwaliteit dat ik er amper mee op facebook kon. Aangezien ik dan ook niet vooruit had gewerkt had ik niks om online te zetten. Dus toen viel er een gat, die steeds groter en groter werd. Toen ging ik nog lekker een weekje op vakantie en voor je het weet was het een gat van 4 weken…tja, wat kan ik erop zeggen. Jammer maar soms gaan die dingen zo, ik beloof in ieder geval beterschap en mocht zoiets nog eens voorkomen zal ik zeker iets laten weten via de social media.

ikea gids

Deze rakker viel op kot in de bus, YEAH! Lekker bladeren en inspiratie op doen voor in huis maar ook voor op de blog. Een enorm leuke catalogus en natuurlijk kon een bezoekje niet al te lang uitblijven, dat wist ik meteen.

bloedgeven

Ik heb het dan toch eindelijk gedaan, ik ben bloed gaan geven. Het was een beetje spannend maar alle mensen waren onwijs aardig en behulpzaam. Eerst wat formulieren invullen, langs de dokter en dan op een heerlijke stoel liggen waar dan een beetje bloed wordt afgenomen. Het was binnen 5 minuutjes gepiept. Dat was ook wel omdat het de eerste keer was dat ik bloed ging geven, dan wordt er altijd wat minder afgenomen voor onderzoek. De volgende keer dat je bloed gaat doneren berekenen ze op lengte en gewicht hoeveel bloed je mag geven. Na het bloed geven werd me gevraagd om nog even plaats te nemen en een zoet drankje te drinken en een koekje te eten (daar zeg ik geen nee tegen natuurlijk). En bovenop het goede gevoel krijg je ook nog een bedankbonnetje, een bon die je kan sparen en inwisselen voor allerlei leuke spullen en zelfs bioscoopbonnen! Maximale beloning voor een hele kleine moeite, dus trek de stoute schoenen aan en ga eens bloed/plasma of bloedplaatjes geven!
Link voor België
Link voor Nederland

zweedse balletjes

Het was een volledig, onschuldig toeval dat er een goede aansluiting was van het bloedtransfusiecentrum naar de Ikea… haha! Lekker rondneuzen tussen de nieuwe collectie en even lekker zweedse balletjes eten om op krachten te komen. Die gingen we nog nodig hebben want we hebben heel erg lopen slepen met een paar nieuwe meubeltjes. Pff, het is geen pretje om met van die grote zware pakketten rond te lopen en van bus in tram te gaan maar het is gelukt. We zijn super blij met het nieuwe koffietafeltje en stellingkast, dus het is de moeite waard geweest. Drie hoeraatjes voor de Ikea!

high tea brugge1

Ook gingen we een dagje naar Brugge omdat we een tijd terug een Bongobon hadden gewonnen voor een belevenis in Brugge. Dus het was tijd om eens iets te gaan beleven! Lekker rond gelopen en een beetje in de winkels gekeken. Daarna was het tijd voor een ware belevenis! We mochten genieten van een lekkere high tea in een poepsjieke zaak. We kregen een glaasje cava een lekker kopje koffie en een mooie etagère met onder andere vers gebakken scones en sandwiches. Smullen!

lissabon

En toen was het plots tijd om op vakantie te gaan, de vakantie waar we al maaaaaanden naar uit hadden gekeken. Naar Lissabon! Zo irrealistisch! Met het vliegtuig! Zowaar nog veel irrealistischer omdat ik nog nooit gevlogen had. Best heel erg spannend allemaal! Gelukkig ging het allemaal goed en ik keek mijn ogen uit, in het vliegtuig maar zeker ook in Lissabon. Wat een fijne stad!

praia da adraga

We hadden helaas maar 5 dagen tot onze beschikking, maar we hebben er alles uit proberen te halen terwijl we wel lekker rustig op het tempo van de mensen daar probeerde te leven. Dus de dag kalm beginnen, veel kopjes koffie, zoetigheden en mooie uitzichten. We hebben een dag in de stad opgeofferd om naar dit prachtige strand te gaan, Praia da Adraga. Een flinke trein, bus en looproute maar absoluut de moeite! Afkoelen in de Atlantische Oceaan, hoe cool!

academische kalender

Vrijdag op zaterdagnacht kwamen we weer terug thuis en maandag stond school alweer terug op het programma. Dat vroeg wel even wat aanpassing en ging nog wat stroef. Maar inmiddels ben ik wel weer helemaal terug gewend aan België en klaar voor mijn tweede jaar ergotherapie! Let’s do this!

klinisch boek

Bij een nieuw schooljaar horen natuurlijk ook nieuwe boeken, naast mijn flinke stapel cursussen mocht ik ook deze beauty gaan aanschaffen… hij zit nog steeds in het plastic. Ik zal het eerlijk bekennen, ik ben een beetje bang van hem. Volgens mij wordt neuroanatomie het vak dat het grootste probleem gaat vormen van het hele semester. Maar ik heb nog lang niet al mijn vakken gehad dus wie weet wat er nog komt…

barrio cantina1

Om af te sluiten een foto van Barrio Cantina, het foodtruckfestival waar ik eerder al over schreef hier. Helaas was het niet wat ik ervan gehoopt had. Het was super gezellig en leuk aangekleed met veel randanimatie maar het was heel klein opgezet. Een beetje té klein, er was niet zo goed door de mensenmassa heen te komen en als je dan wat eten te pakken zou krijgen moet je ook weer op jacht voor een plekje om het op te eten. Ook kan ik maar best vertellen dat ik niet zo goed tegen drukkende mensenmassa’s kan en me al snel benauwd voel en dan graag zo snel mogelijk weg ben. Dus dat kan er ook wat invloed op hebben. Dat was dus vooral de reden waarom ik niet nog wat ben blijven eten.

Tot zover de picture perfect van de afgelopen weken! Ik hoop dat het internet hier nu een stuk stabieler gaat zijn en dat ik wat vooruit kan werken, zodat als er nog eens problemen gaan zijn ik nog tenminste wat dagen kan overbruggen voordat ik weer stil zou vallen. Ik heb er in ieder geval weer enorm veel zin in om aan de slag te gaan met de blog en alles daaromheen. Hopelijk kunnen jullie het me vergeven dat ik even weg was, but I’m back baby!

Xx Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *