Picture Perfect #17

image

Een dag later dan normaal maar niet zonder reden! Ik was namelijk in Newcastle, er was een mega goede aanbieding en dus de perfecte gelegenheid om te kerstshoppen! 🙂

image

Laat ik beginnen met een boeiend feitje. Ik moest wel lachen toen ik het las, wat een nonsens! Toch vraag ik me af wie dat heeft onderzocht en vastgesteld dat de Walen de pluche tochthondjes het fijnst vinden… :p

image

Rijstpap. I love it! Ik was alleen thuis dus maakte een klein bakje voor mezelf, een échte treat. Vooral met kinnekessuiker, de lekkerste suiker van België als je het mij vraagt. 🙂

image

Thomas kwam plots thuis met een bakje smoutebollen. Voor de Nederlanders onder ons: dat zijn eigenlijk kleine oliebollen maar dan zonder krentjes. Deze eten ze hier altijd als het ergens kermis is. Lekker hoor maar ik moest direct zó erg aan nieuwjaar denken.

image

Zaterdag was het tijd voor iets waar ik en Thomas héél erg naar uitkeken! Een minicruise naar Newcastle! We hadden een tijdje geleden met een aanbieding van DFDS voordelig een hut geboekt en kregen hier een luxe 2-gangendiner bij. Het was ook direct de perfecte gelegenheid om kerstcadeautjes te gaan kopen natuurlijk! Dit was het uitzicht van onze hut, we zaten aan de voorkant van de boot. Nice!

image

Het dinertje dat bij de aanbieding zat was in het meest luxe restaurant aan boord. We dineerden daar de eerste avond. Naast het Blue Riband restaurant zit er ook een steakhouse, cafetaria en buffet aan boord. Keuze genoeg dus! Het was super leuk om de kans te krijgen om daar eens te eten, normaal zouden we daar namelijk nooit vanzelf gaan eten. De prijzen liggen daar toch een beetje te hoog voor. 😉

image

We kozen voor een hoofdgerecht en nagerecht. We mochten alles kiezen van de kaart maar we zijn beide gegaan voor fazant. Iets wat ik nog nooit op had maar het was waanzinnig lekker! We hebben echt zitten genieten van het eten terwijl de boot zachtjes op de zee wiegde. Dat is best raar om je te realiseren dat je in een restaurantje op open zee zit.

image

Als nagerecht nam ik een chocolade cakeje met een lopende kern en ijs. Heel lekker! Thomas ging voor de tiramisu, die ook heel erg lekker was. Bij het eten dronken we cava (dat is een soort champagne) en kregen glazen met een aardbeitje aan de rand. Ik was meteen verkocht, ik voelde me meteen een hele avond fancy. 😉

image

De volgende dag kwamen we rond half 11 aan in Newcastle. Maar omdat het zondag was openden de winkels pas om 11 uur. We moesten dus even wat wachten voor het grote shoppen kon beginnen. Tijd voor een lekker kopje koffie bij Starbucks. Ik nam de Honey and Almond Hot Chocolate, super lekker! Thomas nam de Eggnog Latté, ook erg lekker.

image

Ik had mijn Instax ook mee op pad genomen en hele fijne foto’s mee kunnen maken. Soms lukken de foto’s voor geen meter maar dit keer had ik geluk! Een super leuk aandenken! In de middag heb ik geen foto’s meer gemaakt. We waren zo heftig aan het shoppen! Haha! Wel zijn we enorm goed geslaagd gelukkig.

image

Maandag kwamen we om 10 uur terug aan in Nederland, waar we aan een hele lange tocht terug naar Antwerpen begonnen. Om kwart voor drie waren we eindelijk terug thuis. Zaten we net, moesten we er terug op uit om de boodschappen nog te doen. Getverderrie! Om het allemaal toch een beetje leuker te maken namen we een Vianetta stam mee. Dat was onwijs lang geleden dat ik die op had! Vroeger aten we die altijd met de Kerst, écht nostalgisch om die nog eens te eten.

Zijn jullie ook wel eens met een minicruise naar Newcastle geweest?

Xx Caroline

2 thoughts on “Picture Perfect #17

  1. Bernadette schreef:

    Ja zeker! Ik ben eens met mijn leukste vriendinnetjes geweest! Echt genieten was dat! Je moet nu vast weer even wennen aan het normale, zonder fancy food, leventje?! Succes! Leuke post weer!

    Xx

    • Caroline schreef:

      Hahaha! Dat tripje kan ik mij ook nog heel goed herinneren 😉 Tja, nu weer terug aan de simpele studentenkost maar wel heel cool om eens zo fancy te eten. Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *