Neljäkymmentäkuusi päivää // 46 daysHuomenta! Op deze zonnige zondagmorgen heb ik weer een postje over Lapland voor jullie + filmpje

De tweede dag van onze trip was de rustigste, maar misschien ook wel de meest speciale want deze dag hebben we het noorderlicht gezien!!!

Na als EEN BLOK te hebben geslapen werden we toch op tijd wakker omdat we naar het ontbijt moesten. Verder hadden we geen écht programma voor die dag tot een uur of 4 wanneer de sportzaal open ging, Tijd genoeg om het domein van Vasatokka eens te verkennen!

IMG_20160303_083155

Dit is onze cottage, hier sliepen we met 10 meiden in. Echt heel gezellig en leuk, maar 1 badkamer was misschien wat weinig 😉 haha!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op het domein zat uiteraard een sauna + een gat in het ijs voor iceswimming! Deze faciliteiten zijn zéér veel gebruikt geweest 😀
En ja, ook ik ben een keer of 4 het ijskoude water in geweest! Eerst is het onwijs koud maar eens je eruit bent heb je het totaal niet koud meer omdat je kouder bent dan de temperatuur buiten. Dan kun je nog even buiten rondhangen voor je terug de sauna in sprint.
We hebben ook het rollen in de sneeuw uitgeprobeerd maar dit was vele malen erger en kouder dan ijszwemmen! Brrrrrrr

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bij het rondkijken op het domein kun je niet anders dan even naar het nabijgelegen meer te gaan, foxlake. Hier waren ze overdag bezig met arctic skills, een activiteit die ik zelf niet geboekt had. Ze waren druk aan het ijsvissen en squinzees aan het maken (een soort van sneeuwhutten).
Ik moest wel een beetje oppassen met de kou, want nadat mijn kleine cameraatje al snel kuren begon te geven (té koud!) begon iets later mijn goede camera ook al te beslaan/bevriezen. Tijd om naar binnen te gaan alles even rustig te laten aclimatiseren en zelf wat warms te drinken 😀

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Als je terugkomt van Foxlake heb je een mooi uitzicht over het domein + een perfecte slee heuvel. Ik moet het toegeven… ik zag het eerst niet zo zitten. Iedereen schoot snel voorbij en bij niet iedereen ging het even succesvol, uiteindelijk heb ik het aangedurft en was het eigenlijk wel leuk. Toen had ik nog geen benul wat ik later die week nog zou gaan doen… 😉

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Na het avondeten stond de activiteit van de dag te wachten: de aurorahunt! We kregen allemaal snowshoes (jeweetwel, van die rackets voor om je snowboots) en kregen uitgelegd wat de bedoeling was. We gingen een tocht door het bos maken en hier met een GPS-tracker verschillende zaken opzoeken om straks een vuur mee te maken voor een BBQ aan het eindpunt.
Tijd om de diepe sneeuw te betreden! En het is natuurlijk niet omdat je de snowshoes aanhebt dat je niet meer wegzakt, maar op zijn minst niet meer tot aan je heupen 😀 Nadat iedereen gewend was er mee te stappen ging het heel erg goed. Al snel hadden we de eerste dingen gevonden en kwamen we uit bij Foxlake, waar ze ons er ook nog eens op wees om naar boven te kijken. De sterren waren fenomenaal! En toen plots: Northern Lights! Een heel klein vlaagje bewoog zich tussen de sterren, heel zwak en met het blote oog was er geen kleur te zien. Na een kleine minuut verdween het weer. Ik stond nog te prutsen met mijn statief: want ja, die had ik meegenomen omdat ik de best mogelijke foto’s van het noorderlicht wilde maken 😀

We gingen verder met de zoektocht en ik moet toegeven dat ik een beetje bang was dat ik mijn kans op noorderlicht ook goed te zien had gemist omdat ik zo aan het prutsen was met mijn statief en camera. We waren bezig met het vuur te maken toen ik mij omdraaide. Een duidelijk en groot noorderlicht was zichtbaar over Foxlake. We riepen meteen naar het andere team: NORTHERN LIGHTS!!

We rende terug naar het meer, ik klapte mijn statief terug uit. In minder dan 10 seconden stond ik terug klaar met statief en camera om te beginnen fotograferen (adrenaline! enthousiasme!) Na een paar missers vond ik de betere instellingen en verscheen er een prachtig felgroen noorderlicht op mijn camera. Daar stond ik dan, tot mijn bovenbenen in de sneeuw (want ik was het pad even afgegaan zonder mijn snowshoes) met mijn camera naar de lucht te kijken. Magisch moment!

Toen het noorderlicht begon af te zwakken en het vuur inmiddels al brandde ben ik terug naar de rest gegaan. We hebben nog gezellig een worstje gebakken op het kampvuur en daarna had de gids zelfs nog versgemaakt Pulladeeg bij haar. Dus we konden ook nog Pulla maken op het vuur als dessertje. (Pulla zijn zoete broodjes)
Hierna zijn we terug naar de cottages gegaan en zat de activiteit erop. Een aantal zijn hierna nog naar de sauna gegaan maar ook omdat het al bijna 1 uur ’s nachts was had ik meer zin om mijn warme bedje op te zoeken. Dag 2 was méér dan geslaagd!

Hieronder nog het filmpje van de beelden van die dag, maar uiteraard kon ik niet echt filmen bij het leukste van die dag (de aurorahunt) omdat het daarvoor veel te donker was. Daarom heb ik er wat foto’s ingeplakt. Volledig tegen mijn principes in maar ik kon geen filmpje maken zonder de aurora erin 😉

Xx Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *