Kolmekymmentäyhdeksan päivä // 39 days

Heippa Hei! Het is nu RUIM een MAAND!?! dat ik hier ben! How did that happen? 🙂 Ook ben ik nu bijna een week terug uit Lapland waar ik toch wel één van de mooiste trips van mijn leven heb gehad. Dat wil ik uiteraard wel met jullie delen!

Na eerst nog zenuwachtig alle laatste inkopen te doen en wasjes te draaien in de hoop alles op tijd verzameld en ingepakt te hebben was het tijd om de koffer officieel te sluiten. Bepakt en bezakt de berg af en de bus in op weg naar het busstation.

Na alles de bus te hebben geladen heb ik een mooi plekje in de bus kunnen bemachtigen. En je bedenkt het niet, maar we hadden wifi in de bus! Hier werd zeer actief gebruik van gemaakt zoals je je kunt voorstellen. Met een busrit van 16 uur voor de boeg is het wel héél lekker als je nog even kunt appen, of een filmpje kunt streamen.
We vertrokken vrij stipt om 9 uur ’s avonds en om de 4 uur maakte we een stop om de benen te strekken, wat te eten en de blaas te ledigen ;).
Ik heb niet veel kunnen slapen maar toch is de tijd wel gevlogen. In de ochtend was de eerste stop bij de supermarkt.

Daar moesten we met onze duffe hoofden meteen even goed plannen wat we nodig hadden omdat er geen supermarkten in de nabije omgeving van Vasatokka zijn. Er was trouwens ook een dikke 50km rijden naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis als ik het me goed herinner. Dus zeker extra voorzichtig zijn!

IMG_20160302_092538

Na de supermarkt door naar het Kemi Snowcastle waar ze ook een sneeuwhotel hebben. Zeker leuk om eens rond te kijken maar kleiner dan verwacht. Dit zal ook wel de reden zijn dat we daar niet al te lang hebben gestopt. Tijd om weer de bus in te gaan en richting poolcirkel te trekken!

In Rovaniemi stopte we aan Santa Claus Village, bij dit touristisch imperium mochten we in de rij aansluiten om op de foto te gaan met Dé Énige Échte Kerstman! En nu kunnen we hier heel koel over doen maar ik ga niet ontkennen dat dit stiekem wel heel leuk was. Iedereen kreeg een hand en werd vriendelijk begroet in zijn eigen taal. Na een korte praatje was het tijd voor de foto en dan weer terug door.

10264240_10207612194517242_3427438124547819838_o

Ziehier de volledige club vanuit Turku op 1 blije foto 🙂
Omdat we toch wel een aanzienlijke tijd hebben staan wachten om op de foto te kunnen gaan restte er ons niet veel tijd meer om te ontdekken maar we hebben wel nog even de poolcirkel opgezocht, deze loopt namelijk dwars door de village.

Kort daarna werden we allemaal de bus weer ingejaagd en werd de eindsprint naar Vasatokka ingezet. We arriveerden ergens rond 8 uur en waren te druk met onze spullen naar de cottage te brengen om even omhoog te kijken…. Achteraf hoorde we dat het noorderlicht door de eigenaren was gezien rond deze tijd. Vrij frustrerend om te horen natuurlijk 😛 gelukkig is dit niet onze enigste kans geweest.

Ik heb een filmpje gemaakt van de beelden van de eerste dag!

Xx
Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *