Kaksikymmentäviisi Päivä // 25 days

IMG_20160227_160434

Moikka! Weer een week voorbij, haast zonder het te merken! Deze week was voor de studenten van Finland een vakantieweek maar stage ging gewoon door voor mij. Geen hurt feelings, want ik heb volgende week een weekje vrij….om naar LAPLAND te gaan!!! YEAH!! 😀

Het was een rustige week, geen lessen of activiteiten in de avond vanuit school. Wel fijn voor de afwisseling moet ik toegeven. 🙂
Het was wel een erg gladde week en heb dus mijn eerste uiterst charmante ontmoeting met het Finse asfalt ook gemaakt. Midden op het zebrapad, met wachtende auto’s…. gelukkig niks gebroken of kapot maar mijn vertrouwen in het Finse asfalt en het fenomeen “black ice” is flink geschaad. 😉

IMG_20160224_192329

Op woensdag was het de verjaardag van 1 van de Belgische meisjes hier in Turku en dus zijn we met de hele Nederlandse + Belgische delegatie wat gaan eten in het centrum. Het was super gezellig en héél erg lekker. We zijn gaan zitten bij: Pub Niska Åbo. Een dikke-vette aanrader als je een betaalbare en lekkere pizza wil eten aan rivier de Aura!

IMG_20160224_220236

Een mooi uitzicht over de rivier Aura met alle lichtjes van de stad <3

Verder heb ik me deze week een slag in de rondte gewassen omdat er voor volgende week de Laplandtrip op de planning staat natuurlijk! Met heel wat gepuzzel, google translate en gebruik van mijn hulplijn (a.k.a. mama) is het me gelukt om ook de droger een beetje te ontcijferen. En ik kan mededelen dat al mijn kleding het heeft overleefd!

IMG_20160224_223032

Er zijn hier trouwens ook de meest prachtige zonsop- en ondergangen te zien, rood/oranje en in de ochtend roze, super mooi 😀

Omdat ik nog wat kleine dingen nodige had voor naar Lapland ben ik gisteren naar de stad geweest. Dat was geen moeilijke opgave kan ik mededelen want het weertje was PRACHTIG! Toen ik om half 10 wakker werd en de zon zag schijnen stond ik direct naast mijn bed. Snel eten en aankleden, camera mee en gaan! Een zonnetje en blauwe lucht, veel beter wordt het niet. Ik heb een poging gedaan om een klein filmpje in elkaar te zetten maar dit maal met erg veel shaky beeld. Mijn oprechte excuses daarvoor maar vooral in de Kauppahalli werd ik ernstig aangestaard door Finnen en ik werd er wat oncomfortabel van 😉

Volgende week ben ik hier officieel 1 maand! 😮 maar ik ben niet in Turku op dat moment maar in Lapland, dat lijkt me een prima plaats om dat te vieren 😀 Ik hoop in Lapland heel veel foto’s en filmpjes te kunnen maken voor mezelf en voor jullie. Hopelijk is het weer ons gunstig gezind en krijg ik de kans om het Noorderlicht te mogen zien… 😀

Iedereen fingers crossed voor het Noorderlicht!

Tot snel!

Xx Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *