Kahdeksantoista päivää // 18 days

selfie ruissalo
Moi! Tijd voor een nieuwe update, met een filmpje! De tijd vliegt hier nog steeds, mijn tweede week stage zit er zelfs al op en de Laplandtrip is nog maar 9 dagen weg!

Het is bizar hoe snel de weken gaan. Op stage blijft het toch een beetje stroef gaan door het taalverschil. Niet alle Finnen kunnen/willen Engels praten en bij interviews is dat soms erg problematisch. Maar van de praktijk valt veel te leren op het vlak van handrevalidatie, rolstoelaanpassingen en hulpmiddelen.

masku

Waar ik eerst nog aan het aftellen was naar het vertrek naar Turku ben ik nu alweer aan het aftellen naar Lapland, nog maar 9 dagen en dan stap ik in de bus op weg naar een groot avontuur. Hoop enorm dat we het geluk gaan hebben om het Noorderlicht te mogen zien, dat is toch wel een grote droom van mij 🙂

Ook ben ik stukje bij beetje aan het inburgeren hier in Finland, ik weet al wat beter mijn weg en ben ik dit weekend voor het eerst naar de sauna geweest! Jawel, een échte Finse sauna! Bloedjeheet en daarna over een houten stijger naar het meer om daar een (extreem) frisse duik te nemen. Het is een hele ervaring, maar een absolute must als je eens in Finland bent.

ruissalo 2

De sauna die we hebben bezocht was op een van de eilanden die bij de archipel van Turku hoort. Ruissalo is een prachtig eiland met veel wilde natuur en mooie vergezichten. Na een hike van een uur of 2 zijn we geëindigd bij de sauna en daarna weer terug naar huis, moe maar ontspannen 🙂

Omdat ik het niet vertrouwde met de gladheid van de laatste dagen durfde ik mijn camera niet mee te nemen (gelukkig ook want ik ben wel een keer flink weggegleden) Wel had ik mijn kleine filmcameraatje op zak om toch wat te kunnen vastleggen. Maar ik zal er zeker nog wel eens terug gaan als het wat beter weer is om wat mooie plaatjes te maken. Want ik denk dat het nóg mooier is als het zonnetje schijnt.

ruissalo

Hieronder het filmpje dat ik van dit tripje, iets mindere kwaliteit dan de vorige keer maar ik zou toch aanraden de kwaliteit op zijn hoogst te zetten.

Tot snel!

Xx Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *