Inspiratie – Sinterklaas

image

Sinterklaasje bonne, bonne, bonne… De goedheiligman is in het land! Ik heb wat leuke ideeën en inspiratie verzameld om er een gezellig sinterklaasfeest van te maken. Zelfs als je er niet meer in gelooft 😉

Oké, let’s do this! Ik heb allerlei lekkers en diy’s verzameld om de sfeer er goed in te brengen. Want ook al vier ik sinterklaas nu niet écht meer kun je er altijd nog wat gezelligs van maken. Iets gezelligs kijken, iets lekkers eten, misschien een cadeautje uitwisselen en het gezellig maken in huis. Hieronder een kleine selectie van al het leuks wat ik vond!

image
Pepernootjes! Kruidnootjes! Wat is sinterklaas zonder deze lekkere koekjes? Ik plaatste een lekker recept om ze zelf te maken.

americo van wol
Hoe cute is dit hoofd van Americo? Of zoals hij in België wordt genoemd: Slechtweervandaag. Deze wil ik ook maken! Ziet er zo leuk uit en misschien nog niet zo heel ingewikkeld om te maken.

sinterklaas nagelak
Voor degenen onder jullie die heel erg van nailart houden: sinterklaas nageltjes! Eigenlijk wel een must voor met sinterklaas hè? Lijkt me heel leuk om te doen maar ik ben echt geen held in nailart en heb daar ook de spulletjes niet voor. Maar het is wel altijd een lust voor het oog 🙂

gevulde speculaas
Iets wat absoluut bij sinterklaas hoort is gevulde speculaas, zó lekker! En ik vind het in deze vorm echt heel leuk. Het is dat ik geen tijd (en de vorm) niet heb anders had ik deze misschien ook wel gemaakt.

lieve tekst
Deze tekst moest ik er even bij zetten. Ik ben altijd zo dankbaar in december, voor alle gezelligheid. Daar kan ik echt oprecht van genieten.

speculaas cheesecake
Geen klassieker dit keer maar een briljante ingeving: speculaas cheesecake! Het klinkt heerlijk en ik vermoed dat hij dat ook wel was. Jummm.


Hier heb ik pas laatst van gehoord, alle Belgen zijn hier dol op. Dag Sinterklaas! En ik moet heel eerlijk bekennen, het is onwijs schattig! Dus heb je zin om je een beetje nostalgisch te voelen? Kijk zeker een aflevering.


Alles is Liefde is toch ook wel een sinterklaas klassieker als je het mij vraagt. Ik vind het een heel lieve film en niet zo kinderlijk natuurlijk. Deze kijk ik altijd heel graag rond de sinterklaas.

Wat gaan jullie doen met Sinterklaas?
Maak er iets heel gezelligs van! <3 Xx Caroline

4 thoughts on “Inspiratie – Sinterklaas

 1. Audrey schreef:

  Wat een leuk artikel! De ene DIY is nog leuker dan de andere. Ik weet niet of ik het idee van een speculaas-cheesecake nog uit mijn hoofd krijg, haha.

  En ik wist helemaal niet dat Amerigo in België een andere naam had, terwijl ik vroeger ook altijd naar Dag Sinterklaas keek 🙂

  • Caroline schreef:

   Dankjewel! 😀 Ja die cheesecake ziet er heerlijk uit he!
   Ik stond ook wel even te kijken toen ze me vertelde dat het paard in België anders heette. Maar stiekem vind ik Amerigo toch wel leuker 🙂

 2. Marjolein schreef:

  Leuk! Lekkere dingen allemaal, zeker een gezellige tijd. Wij hebben ook ooit samen die kruidnootjes nog gemaakt, weet je nog? xx

  • Caroline schreef:

   Haha! Wat grappig dat jij daar ook aan moest denken! 😀 Toen ik ze aan het maken was had ik het er ook nog met mijn moeder dat ik me dat nog zo goed kon herinneren :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *