How to: World of Jet make-up tasje

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Twee dagen geleden liet ik jullie de toffe producten zien van World of Jet die nu in de Kruidvat liggen. Ondanks dat er veel sets bij zaten kon ik mezelf niet bedwingen om zelf iets te maken met de stoffen. Een avondje verder en voila, ik ben een vrolijk tasje rijker!

Voor ik dit artikel begin moet ik iets bekennen, namelijk dat ik DIY soms een beetje té leuk vind. Dat zorgde er dit keer voor dat ik maar de helft van mijn proces heb gefotografeerd omdat ik daarna zó lekker bezig was dat hij klaar was voor ik het door had.
Maar niet getreurd, ik heb dit tasje namelijk zelf ook gemaakt volgens een tutorial en deze deel ik graag met jullie.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik heb deze stoffenset gebruikt van World of Jet, hier vind je meer over deze collectie. Iedere stof was 45x55cm, ookwel fat quarters genoemd. De stoffen zijn 100% katoen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik zou mezelf graag verder ontwikkelen in het werken met de naaimachine en zelf ook patronen kunnen maken maar voor nu heb ik toch ook een tutorial nodig. Dat is niks om je voor te schamen maar juist een perfecte manier om het te leren. Vooral als het een goede en duidelijke tutorial is zoals degene die ik heb gebruikt. Zo heb ik hier geleerd hoe je deze plooien moet maken en een rits moet plaatsen. 😀

Dit tasje trok me erg aan omdat ik de plooien zo leuk vind, een goede kans om verschillende stoffen te combineren. Nu hoor ik je misschien denken: dat is ook ideaal om het tasje flink vol te stouwen met make-up! 😉 Dat valt helaas een beetje tegen omdat de voering dat tegenhoud.
Als je wel graag wil dat hij meerekt zou ik een voering van stretch stof aanraden of om de twee korte zijden een ronding te geven. Op die manier heb je wat extra stof en dus ook meer inhoud voor je tasje.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik kon het niet weerstaan om een van de leuke labels erin te stikken, dat geeft het toch nét wat extra’s! Als je dit ook wil doen raad ik aan om dit te doen als je alle delen aan de rits hebt gestikt en ook de bovennaad hebt gestreken en gestikt. Dan pak je alleen de voeringstof en het label en stik je deze vast, op die manier kun je zelf het best de juiste hoogte en plaatsing kiezen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Alle stoffen die ik heb gebruikt voor dit tasje zijn van het stoffenbundeltje hierboven en ook het label komt uit de World of Jet collectie. Ik heb enkel een rits van 20cm erbij gepakt en wat eigen lint toegevoegd. Goed nieuws is dat ik eigenlijk nog heel veel stof over heb na het maken van dit tasje, een fat quarter (46x55cm) is toch veel meer stof dan je denkt en ik heb zelfs 2 van de 5 stoffen nog niet gebruikt. Je kunt gerust nog een tasje maken van de overgebleven stoffen, om bijvoorbeeld cadeau te geven.

Dit is de tutorial die ik heb gebruikt voor het maken van dit make-up tasje. Duits gesproken en Engels ondertiteld.

Het patroon vind je hier

Heel veel succes als je hem gaat maken en ik zou het super leuk vinden om jou eindproduct ook te zien!

Xx Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *