Ga analoog!

image

Mobieltje, laptop, camera en tablet bij de hand. Superhandig maar niet altijd de leukste manier om dingen te doen. Probeer eens wat anders, ga analoog!

Stuur een brief
Post krijgen is zó leuk! Dat iemand de tijd heeft genomen om een kaart te kiezen en iets leuks of liefs voor je op te schrijven. Véél leuker dan een mailtje of een whatsappje maar het kost natuurlijk wel weer wat meer moeite, tijd en geld.
Maar het is het absoluut waard, de reactie van de ander of als je zelf nieuwsgierig een brief uit de brievenbus haalt dan snap je het!
Dus pak eens een keer pen en papier en verstuur een leuke kaart of brief!
Wil je het grootser aanpakken? Dan kun je ook postcrossing proberen. Een gaaf project om post te krijgen uit alle landen van de wereld!

Fotografeer analoog
Klik, klik, klik, SD-kaarten vol met 1001 foto’s. Heel leuk maar probeer het eens analoog! Je hoeft je minder druk te maken over het kwijt of beschadigd raken van je kostbare camera en je kiest veel bewuster wat je wel of niet op de foto zet. Zo krijg je vaak heel bijzondere en leuke foto’s die geen bewerking vereisen omdat ze al een mooi analoog “filter” hebben. Daarbij komt dat je ze meteen in handen hebt. Ook hier moet je wat meer betalen, maar om het soms bij speciale gelegenheden te doen is het het absoluut waard.

Print digitale foto’s
Als je geen zin hebt om analoog te fotograferen, druk dan op zijn minst een aantal keer per jaar wat foto’s af. Want laten we eerlijk zijn, een fotoboek wat fotolijstjes met recente foto’s of een scrapbook is toch veel leuker dan een harde schijf vol foto’s? Je kunt zoveel leuke dingen doen met foto’s maar dan moet je het wel doen. Ik weet ook wel dat het vaak wel even een investering van tijd betekent maar je gaat jezelf dankbaar zijn als je een mooi album in de kast kan zetten.

Lees een boek
Dit kan aan mij liggen maar ik lees bijna nooit meer een boek. Dat vond ik eigenlijk wel een grote schande, want naast het feit dat het leuk is (als je een goed boek te pakken hebt natuurlijk) zorgt het er hopelijk ook voor beter geschreven stukjes hier op mijn blog. Want hoe meer je leest hoe minder foutjes je zelf gaat maken en ik maak soms nog wel eens foutjes. Eigenlijk weet ik helemaal niet wat ik dan leuk zou vinden om te lezen, welk soort boek mij nu het meest en langst zou kunnen boeien. Wat voor genre boeken lezen jullie en hebben jullie toevallig aanraders voor me?

Speel een bordspelletje
Een spel op de Wii spelen of op enig ander console is leuk, om alleen of samen te doen. Maar heel veel interactie met elkaar is er dan niet. Dat is een heel ander verhaal als je een bordspel speelt. Zelf vind ik het altijd super gezellig om samen een spel te spelen en elkaar lekker te pesten.

Probeer het eens een keer, misschien een idee voor een 30 dagen challenge?
Ben jij ook voor analoog, of houd jij het liever digitaal?

Xx Caroline

6 thoughts on “Ga analoog!

 1. Isabelle schreef:

  Hey Caroline!

  Leuke post. Met al die moderne technologie van tegenwoordig zouden we haast vergeten hoe leuk het is om simpele dingen te doen zoals een boek lezen of een bordspelletje spelen. Je blog is superprofessioneel! Als je dat ziet zitten mag je me altijd tips geven, hihi! 😉

  Ik heb je ineens gevolgd via Bloglovin 🙂

  Fijne vakantie nog! Ik hou je blog in het oog 🙂

  xx
  isa | Mijn Blog: Stoer & Sexy

  • Caroline schreef:

   Hey!
   Dankjewel voor je lieve complimentjes en je follow! 😀
   Ik denk dat ik ook nog wat van jou kan leren, jij bent al veel langer bezig.
   Dan moeten we maar eens tips uitwisselen 🙂
   Jij ook nog een fijne vakantie! Ik volg je via Bloglovin!
   Xx Caroline

 2. Sarah's Kitchen schreef:

  Hey Caroline!
  Eigenlijk heb je groot gelijk! We worden alsmaar digitaler en vergeten daardoor hoe leuk het is om bijvoorbeeld te lezen, spelletjes te spelen en inderdaad, foto’s af te drukken en in kadertjes of boeken te stoppen!
  Misschien moet ik dit jaar eens een collage maken van gerechtjes die ik gemaakt heb en die dan inkaderen, bedankt voor het idee! 😀
  Ik lees eigenlijk heel graag, maar niet meer zo vaak als ik eigenlijk zou willen. Mijn favoriete genre is fantasy.
  Ik ben overigens best trots dat ik nog relatief vaak spelletjes speel met mijn familie 🙂

  • Caroline schreef:

   Die collage lijkt me een super leuk idee! Ik ben ook al aan het denken om eens in de zoveel tijd ook iets met de content op mijn blog te gaan doen zodat ik er ook een “real-life” aandenken aan heb. 🙂
   Bij ons speelt enkel mijn vriend speelt graag bordspelletjes, vaak kan ik verder niemand vinden die ervoor te porren is 😉 Wel erg jammer want veel grotere spellen kun je niet, of erg moeilijk met 2 spelen. Dus je hebt echt geluk! 😀

 3. Liliane schreef:

  Analoog fotograferen vind ik nog steeds heel erg leuk. Het is ook een grote verrassing wat er uit komt rollen als je het rolletje gaat ontwikkelen!
  En van bordspelletjes ben ik ook fan 😉
  Oh en psst, nog gefeliciteerd met je verjaardag :)!

  • Caroline schreef:

   Haha, dankjewel! 🙂
   Ik vind het ontwikkelen stiekem ook vaak het leukst, meestal ben ik dan alweer vergeten wat er ook alweer allemaal op staat dus dan is de verassing des te groter 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *