DIY – Snelle adventkalender + inspiratie

image

Oké, laten we eerlijk zijn. Hoe leuk zijn adventkalenders? HEEL LEUK! Ik kan nog steeds onwijs gelukkig worden van zo’n kartonnen plaat waar je elke dag een chocolaatje achter een deurtje vind. Maar hoe leuk is het om er zelf een te maken? NOG VEEEEL LEUKER! En het hoeft helemaal niet moeilijk of tijdrovend te zijn!

aan de deur

Wat heb je nodig:
– Cadeaudoosjes (ik heb ze van de Action: €0,59 per 8 stuks)
– Chocolaatjes of iets ander lekker om erin te stoppen
– Kleine briefjes/cadeautjes om erin te stoppen
– Draad
– Schaar
– Pen

doosjes hangend

Hoe maak je het:
1. Vouw alle doosjes, zorg dat je er 24 hebt en nummer ze.
2. Schrijf alle briefjes en steek ze samen met een snoepje in de doosjes.
3. Kies een goede plaats om je kalender op te hangen zoals aan een deur, aan de muur of langs het plafond.
4. Knip touw, knoop de doosjes eraan vast en hang je kalender op!
5. Klaar! Laat december maar komen, lekker alle dagen een doosje openen en verrast worden met iets lekkers en een lief briefje.
Ik heb mijn kalender gemaakt voor Thomas en hij heeft er eentje voor mij gemaakt. Ik ben nu al zo benieuwd wat hij er allemaal in heeft gestopt! 🙂

Maar wat kun je nu allemaal op zo’n briefje zetten?
– een opdrachtje
– een lief berichtje
– een vraag
– een leuke date
– een hint waar je een cadeautje hebt verstopt
– en alles wat je kunt bedenken!

Zo heb je ook zelf het budget voor de kalender in de hand, je kunt voor alle dagen een cadeautje verstoppen en de aanwijzing in het doosje stoppen. Je kunt er ook voor kiezen om dat maar 1x te doen, of misschien wel helemaal niet. De mogelijkheden zijn eindeloos, maak er gebruik van! Ik zou graag wat voorbeelden geven van mijn briefjes maar ik ben er zeker van dat Thomas het niet kan laten om naar deze post te kijken en ik wil niks verklappen 😉

Dit was natuurlijk een hele simpele diy, hopelijk kan ik er volgend jaar wat meer tijd in steken.
Hier nog wat meer inspiratie voor degenen die er nog wat meer tijd in kan steken. (klik op de afbeeldingen om naar de tutorials te gaan)

team confetti

Deze superleuke kalender is van Team Confetti. Het is wat meer knip- en plakwerk maar zó de moeite! Op hun site vind je ook nog de template voor deze schattige bergen, makkelijker kunnen ze het je niet maken. 😉

villa speelmama

Dit idee van Villa Speelmama vind ik ook erg leuk. Deze is wel bedoeld voor kinderen maar vrij makkelijk om te toveren naar iets voor volwassenen met wat aanpassingen in kleur en vorm. Het idee met de knijpers vind ik wel onwijs leuk!

dawa da

Oké deze is wel voor de master-knutselaars onder ons. Vast een tijdrovende klus maar wel een juweeltje om ergens neer te zetten.

eenzusje

Eenzusje maakte een adventkalender in een potje! Ook een super leuk idee, dan stop je de briefjes die ik in de doosjes steek in de pot. Een stuk compacter en heel schattig.

Beautylab mag het rijtje afsluiten met een filmpje. Het resultaat is echt heel mooi geworden maar het lijkt me toch een hoop werk om 24 kleine cadeautjes bij elkaar te krijgen. 🙂

Ga jij ook nog een adventskalender maken, of hou je het lekker bij de kartonnen variant met chocolaatjes? 🙂

Xx Caroline