DIY – fotolijstje met quote

image

Een klassieker, het fotolijstje met de quote. Saai? Absoluut niet! Het kan zeker geen kwaad om een goed en foolproof recept te hebben voor deze leuke DIY. Een onwijs leuk cadeautje en gemakkelijk om je eigen interieur mee op te fleuren. Let’s do this!

1wat heb je nodig

Wat heb je nodig:
– Een fotolijstje
– Een quote geprint op maat van het fotolijstje (het liefst gespiegeld)
– Een permanente marker
– Pakpapier of ander papier met een vrolijk printje
– Een schaar

1lijstje met pen

Hoe maak je het:
1. Knip je quote uit en stop deze in het lijstje. Op deze manier kun je gemakkelijk op het glas overtrekken en heb je een stevige ondergrond. Het is dus het beste als je de quote op de computer horizontaal kunt spiegelen en printen. Zo hoef je straks enkel het glas om te draaien en zit de tekst meteen aan de binnenkant. Zo kun je ook het fotolijstje makkelijk schoonmaken zonder risico te lopen dat de tekst zou vervagen.

1erop geschreven

2. Pak nu je marker en begin de tekst over te trekken op het glas. Zorg dat je voor de hele quote vanuit de zelfde hoek werkt, zo zal de tekst ook netjes recht staan.

3. Haal nu de geprinte quote uit het lijstje en zorg voor een egale achtergrond. Kijk nu je quote nog eens goed na, of je alle lijnen hebt verbonden, gelijkmatige dekking van de pen, dat soort dingen.

1omgedraaid

4. Laat het even goed drogen en draai nu het glas om. Knip een stuk pakpapier op maat en stop het erachter. Het leuke is dat je het papier zo vaak kunt veranderen als je maar wil en ze zo helemaal kan aanpassen op bijvoorbeeld de seizoenen.

1op de grond

5. En je bent klaar! De rechter heeft mijn lieve zus een keer voor me gemaakt, deze heeft zijn print wel op de buitenkant. (en dus gemaakt met een ongespiegelde quote. Aan deze heb ik gemerkt dat ik voorzichtig moest zijn met schoonmaken dus daarom heb ik deze kleine aanpassing in deze diy gedaan.

Hopelijk vond je het weer een leuke diy en ga je hem misschien zelf nog eens maken.
Als je hem maakt, stuur je me dan een berichtje of een foto? Zou ik héél leuk vinden 😀

Xx Caroline

3 thoughts on “DIY – fotolijstje met quote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *