DIY – 30 day challenge

20140805-131935-47975874.jpg

Een DIY hoeft niet altijd iets zijn wat je kunt maken. Het kan ook iets zijn wat je voor het eerst probeert of doet. Zolang je het maar zelf doet! Daarom ben ik met de 30 dagen challenges begonnen.

Ik ben een uitsteller… ik geef het toe. Ik maak mooie plannen en stel die vervolgens net zolang uit tot ik ze haast weer vergeten ben. En dat blijft best nog wel eens knagen. Wat als ik nu gewoon direct eraan begonnen was? Was het me gelukt? Dat zijn de vragen waar je mee blijft zitten. Stom.

De plannen die ik maak zijn vaak veel te groot, te complex en te ingewikkeld. Dat maakt ze dan ook direct in mijn hoofd weer onmogelijk. En daardoor ga ik mezelf saboteren. Daar wil ik verandering in brengen!

30 dagen is niet lang, maar ook niet kort. Precies lang genoeg om iets aan te leren, te doen of af te maken zonder dat alle motivatie en het overzicht verloren gaat. Je hebt een doel voor ogen en je kunt zelfs dagen aftellen als je wilt.

Maar houd wel rekening dat hetgeen dat je wilt doen in die 30 dagen wel haalbaar is, houd je plannen realistisch. En je kunt altijd na de eerste 30 dagen er natuurlijk nog langer mee door gaan als je wilt. Wees eerlijk tegen jezelf. Iets wat ook niet simpel is maar als je plannen niet te groot zijn zal dat ook makkelijker zijn.

Hier is een kort filmpje van TED-ed over 30-dagen challenges

Bedenk een plan waarvan je denkt: dat moet me zeker wel lukken!
En begin. Zo simpel is het.

Ik ga iedere maand een andere challenge met mezelf aan, altijd wat anders maar nooit onhaalbaar. Gewoon om eens te testen, doe je mee?

Xx Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *