Antwerpen – september

image

Antwerpen, ik heb je in mijn hart gesloten. Ook al lijkt het soms van niet (als ik loop te zeuren over de lawaai, viezigheid en de drukte) de mooie plekjes, levendigheid en de liefde voor cultuur hebben de overhand. Er valt hier zoveel te ontdekken, dus leek het mij een goed plan om iedere maand een kleine opsomming van de leukste activiteiten in deze fijne stad te maken. Pak je je agenda er even bij?

1. De Cultuurmarkt – 31.08.14 (website)
Prijs: Gratis
Plaats: Van het station tot aan de Schelde.

Deze markt is eigenlijk het ideale begin van een nieuw cultureel jaar, want hier kun je direct even proeven van de nieuwe seizoenen die worden gepresenteerd. (daarom heb ik even gecheat en hem nog bij mijn september lijstje gezet.) Er staat vanalles en er is dus ook voor iedereen wel iets leuks te vinden. Er zijn door de hele stad optredens (binnen en buiten) en infomarkten op de pleintjes. Zo vind je alles over theater op de Groenplaats, muziek op de Grote markt enz. enz. Zeker de moeite om eens lekker te gaan rondneuzen!

cultuurmarkt

2. The Jacquelines – 04.09.14 (website)
Prijs: VVK 16/14 euro, aan de kassa zijn tickets 2 euro duurder.
Plaats: De Roma, Borgerhout

I love retro of het nu vintage kleding, behang of muziek is, ik vind het super leuk. Dus toen ik dit concert voorbij zag komen werd ik meteen vrolijk. Deze muziek is zó tof! Gelukkig heb ik nog een cultuurcheque liggen voor muziek, dus ik ga eens onderzoeken of ik nog tickets kan regelen.

3. Antwerp Fringe – 05-06-07.09.14 (website)
Prijs: veel optredens zijn gratis
Plaats: rond het Conscienceplein

Dit wordt een eerste editie van het Antwerp Fringe Festival, wellicht is het wat artsy fartsy maar het kan ook hele leuke en mooie verassingen meebrengen! Dit festival richt zich op podiumkunsten in de breedste zin van het woord, dit kan dus bijvoorbeeld beeldende preformances, dans, theater, muziek, installatiekunst of woordkunst zijn. Ze willen een platform zijn voor jonge, beginnende makers en het thema is: make your transition. Ik denk dat het heel leuk is om gewoon één of twee acts uit te kiezen en je te laten verassen.

antwerp fringe

4. Klassiek in de stad – 06-07.09.14 (website)
Prijs: Gratis
Plaats: Sint-Jansplein

Altijd al benieuwd geweest naar de opera en het ballet maar nog nooit een hele voorstelling aangedurft? Dan is dit je kans! Het ballet, de opera en deFilharmonie zetten ieder jaar een grote tent neer op het Sint-Jansplein en spelen daar gratis een heel toegankelijk programma. Van alles een beetje proeven en overdonderd worden door de fenomenale muziek. Voor ik het vergeet, er zijn uiteraard zitplaatsen (veel) en er zijn kraampjes voor eten en drinken rondom. Dus als je niks te doen hebt, of het je natuurlijk heel erg leuk lijkt: zeker eens gaan kijken!

klassiek in de stad

5. Open monumentendag – 14.09.14 (website)
Prijs: Gratis, maar voor sommige activiteiten moet je je plekje reserveren
Plaats: Door heel Antwerpen

Als je door Antwerpen loopt zie je altijd tal van prachtige gebouwen en monumenten maar de drempel is vaak heel hoog om naar binnen te gaan. Op open monumentendag gaan overal de deuren open en is die drempel zo goed als weg! Dus heb je zin om eens binnen te kijken op het Paleis op de Meir of een van de andere mooie monumenten die Antwerpen rijk is? Dit is je kans!

open monumentendag

6. De Enegizer Night Run – 19.09.14 (website)
Prijs: €20,- daarvoor krijg je een borstnummer met chip, headlight en T-shirt
Plaats: Rivierenhofpark in Deurne
Inschrijven kan tot en met 7 september

Vorig jaar wilde ik al meedoen met deze nigth run maar toen is het er helaas niet van gekomen. Dit jaar helaas ook niet, want ik zou zo snel niet meer in shape zijn om 9km te rennen…helaas. Kan jij dit wel aan? Dan is deze run echt wel een hele gave om te doen. In het park, in het donker met een headlight op samen met heel veel mensen rennen. Daarnaast zijn er naast het parcours ook veel gave dingen om te zien, zo hoorde ik van vuurspuwers of andere acts met licht, gaaf toch?

7. Barrio Cantina – 19-20-21.09.14 (website)
Prijs: Gratis
Plaats: Scheldekaaien ter hoogte van de cruiseterminal

Oké, deze is echt super tof! Als import-belg begin ik ook steeds meer van het bourgondische levensstijl over te nemen. Dus ik drink en eet graag en als er evenementen zijn rond dat thema ga ik uiteraard ook even kijken! Dit is eigenlijk het concept van de Rollende keukens in Nederland maar dan hier natuurlijk! Op de site staan alle foodtrucks opgesomd en het ziet er veelbelovend uit!

barrio cantina

8. De Reuzenstoet – 20.09.14 (website)
Prijs: Gratis
Plaats: Borgerhout

De reuzenstoet is toch wel iets wat je minstens één keer moet hebben gezien als je in Antwerpen woont. Zelfs heb ik ze ook nog niet gezien, dus het gaat er nog een keer van moeten komen maar als de stoet niet zo your cup of tea is dan is het Reuzenbal het vast wel! Dat is een gratis feest in de Roma waar Antwerpse artiesten komen optreden zoals Halve Neuro en Slongs Dievanongs en dat is zeker de moeite waard.

reuzen

9. Studay – 25.09.14 (website)
Prijs: Gratis
Plaats: Sloepenweg, ’t Eilandje

Hét event voor studenten om het startschot voor het nieuwe jaar te geven. Een gratis festival waar optredens zijn, veel gratis goodies worden uitgedeeld, waar je handige dingen voor het nieuwe jaar kunt kopen (zoals cultuurcheques) en nog veel meer leuke acties en attracties voor studenten. Ook is er voor studentenclubs een competitie met allerlei hilarische opblaasbare obstakels, waterbakken en skippyballen. Dus, ben je student of wordt dit je eerste jaar? Zeker even gaan kijken! (Nog niet overtuigd? -> vorig jaar werd er gratis Ben & Jerry’s uitgedeeld!)

logo

10. Race for the cure – 28.09.14 (website)
Prijs: €12,- inclusief T-shirt
Plaats: Gedempte Zuiderdokken, Vlaamse Kaai
Inschrijven kan tot woensdag 24 september

Zin om mee te doen aan een run voor het goede doel? Kies dan voor Race for the Cure. Race for The Cure is wereldwijd het grootste evenement in de strijd tegen borstkanker en Think Pink is de achterliggende organisatie, die kennen jullie denk ik wel. Dus als je naast het goede doel te steunen zelf ook graag in actie bent, schrijf je dan nu in! Je kunt kiezen uit 3km wandelen of 6km rennen.

race-for-the-cure-think-pink

Zit er iets tussen waar jij ook zou willen gaan kijken?

Xx Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *