1# Challenge – update

image

Inmiddels zit ik al zo goed als in de helft van het Active programma. Ben je benieuwd of het me bevalt en ik al helemaal in shape ben? Lees dan snel verder!

Eens kijken, ik heb al veel spierpijn gehad! Haha! Dat is iets wat ik niet kan ontkennen. Met de eerste paar trainingen was het zelfs zo erg dat ik amper op een stoel kon gaan zitten omdat het als squaten voelde. Mijn benen kregen het hard te verduren. Maar dat vond ik stiekem wel mega gaaf, het werkt dus echt! Dat had ik niet verwacht!

De oefeningen van het spel zijn heel divers en ze worden goed afgewisseld. Zo zijn er de (in mijn ogen) wat saaiere oefeningen met de rekband en squats,  maar ook hele leuke dingen zoals boksen en dansen. En als je de ene dag een zware set oefeningen hebt gehad voor je benen worden deze de volgende dag ontzien. Dat is wel ideaal, zodat als je spierpijn hebt je alsnog een goede training kan doen.

Het is vrij makkelijk vol te houden, al moet ik wel toegeven dat de blog een goede stok achter de deur is. Sommige dagen heb je misschien wat minder zin maar zodra de Wii is opgestart is dat ook weer weg. De trainingen tot nu toe duren ongeveer 20/30 minuten. Rekening houdend met dat je af en toe moet wisselen met de band, even uitpuft of wat wil drinken zou ik zorgen dat je zeker 40 minuutjes de tijd neemt voor de workout.

Daarna zeker nog wat tijd over houden voor een verfrissende douche, want zweten is een garantie! Het loopt alle mensen die het al eens hebben geprobeerd in straaltjes langs het gezicht. Dit komt natuurlijk ook omdat je het binnen staat te doen maar hou er zeker rekening mee.

DSCF5984

Nu nog hetgeen waar ik zelf het meest benieuwd naar was, wat voor resultaten kun je hiermee boeken? Qua gewicht kan ik het kort houden, daar is (nog) niets veranderd, maar qua lichaam voel ik verbetering. Ik had stiekem ook een paar dingen moeten opmeten zoals mijn bovenbenen want ik heb het idee dat die iets strakker zijn geworden.

Verder krijg ik er wat meer energie van maar dat ik logisch want dat geldt voor alle sport activiteiten. Hoe meer energie je verbruikt hoe meer je terug krijgt lijkt het wel. Het tweede deel van de trainingen gaat weer pittig worden, mijn digitale trainer vertelde me al dat ze de intensiteit en de moeilijkheidsgraad omhoog gaan brengen.

Dus ik ben heel benieuwd naar wat er nog komen gaat… Let’s do this!

Xx Caroline

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *